Cum poti crea continut SEO-friendly

Cum poti crea continut SEO-friendly

Continutul de calitate este esential, dar la fel de important este si faptul ca acesta sa fie in conformitate cu cerintele impuse de catre Google, astfel incat sa aiba o pozitie cat mai buna in ierarhia rezultatelor din motoarele de cautare, pentru ca principalul scop este sa ajunga sa fie citit de catre persoanele interesate.

Un continut eficient din punct de vedere SEO nu trebuie sa fie neapart dificil de redactat, ci necesita doar putin mai multa atentie si disciplina din partea ta.

Uite cum poti crea un continut care sa satisfaca deopotriva rigorile motorului de cautare, cat si necesitatilor publicului-tinta:

Creaza continut original

Nu are niciun sens sa creezi continut nou, daca nu este autentic si gata sa raspunda cerintelor reale ale consumatorilor tai. Inspira-te din diferite surse, fa un research referitor la anumite chestini, dar adapteaza intotdeauna informatiile la ceea ce utilizatorii au nevoie si vor sa afle intr-un anumit moment.

Continutul duplicat nu te va ajutain niciun fel, ci din contra, vei fi penalizat de catre motoarele de cautare. Nu este ceva de dorit.

Optimizeaza titlul articolului

Titlul este primul lucru care atrage atentia celor care te urmaresc, asa ca trebuie sa fie relevant, concis si convingator. Cel mai util este sa faci o lista cu o variatie a titlurilor si sa-l alegi pe cel care crezi ca iti va aduce cele mai multe click-uri.
Este indicat sa folosesti in titlu cuvantul-cheie pe care te axezi si sa ai nu numar de 55-60 de caractere, pentru ca atat va afisa Google in SERP.

Focus pe structura

Nu doar continutul este important, ci si structura acestuia, care ajuta motoarele de cautare sa decida ce rezultate vor afisa mai intai.

structura articol seo

 

O structura clara, de paragrafe si heading-uri va oferi o perspectiva clara atat cititorului, cat si motorului de cautare.

Fie ca merg pe structura subtitlurilor H1 – H6, ori alegi structura H2 + H3, este bine sa stii ca trebuie sa mentionezi cuvantul-cheie cel putin o data in cadrul acestor headinguri.

 

Foloseste cuvinte-cheie

Keywordurile sunt esentiale in structura unui articol, deoarece indica motoarelor de cautare indicii esentiale referitoare la subiectul si caracterul informatiilor continute in text. Mentine o densitate decenta a acestor cuvnte-cheie, deoarece folosite in exes iti vor aduce penalizari din partea Google.

Lizibilitatea continutului

Sa ai un articol care poate fi usor de citit este esential intr-o perioada in care utilizatorii nu mai au nici timp si nici rabdare sa citeasca integul continut, ci scaneaza rapid pentru a vedea daca merita sau nu atentia.

Lizibilitatea se refera in primul rand la lipsa greselilor gramaticale si de sintaxa, dar si structura frazelor (lungimea propozitiilor, numarul de silabe dintr-un cuvant).

Include link-uri interne si externe

Link-urile interne te ajuta sa creezi o structura interioara a blogului – coerenta pentru utilizator, menita sa faca referire la alte informatii corelate cu subiectul in cauza, care nu fac altceva decat sa ajute utilizatorul sa inteleaga mai bine despre ce este vorba. De asemenea, acestea adauga un plus de valoare si pentru motoarele de cautare, care vor intelege subiectul articolelor.

Link-urile externe indica faptul ca stii exact despre ce vorbesti si ca vrei sa oferi utilizatorilor mai multe informatii, care sa vina in completarea a ceea cce ai spus tu deja. Foloseste legaturi cu site-uri de incredere, cu o reputatie buna, care sa-ti poata genera rezultatul dorit. Atentie insa, prea multe link-uri externe, mai ales catre site-uri cu o reputatie indoielnica, iti pot face mai mult rau decat bine, din punct de vedere al penalizarilor motoarelor de cautare.

Optimizeaza imaginile folosite

Optimizarea imaginilor reprezinta o sansa in plus de a fi afisat in rezultate. Tine minte sa:

  • Pastrezi titlul cat mai concis.
  • Ai grija cu dimensiunea imaginilor, pentru ca pot afecta viteza de incarcare a site-ului.
  • Adauga alt text practic o descriere pe scurt a ceea ce reprezinta imaginea.
  • Gandeste ca un utilizator atunci cand denumesti imaginea.
  • Axeaza-te de imagini de calitate.

Focuseaza-te pe utilizator

Continutul este creat pentru satisfactia utilizatorilor, iar motoarele de cautare vor afisa intotdeaua acele site-uri care tin cont de relevanta mesajelor transmise catre publicul consumator de informatii. Asa ca genereaza continut in primul rand pentru a fi util cititorilor, intr-o masura mai mica sau mai mare si vei fi apreciat inclusiv de catre motoarele de cautare, care te vor rasplati cu o mai buna pozitionare in cadrul rezultatelor.

 

 

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*